Radnim danima 08.00 – 17.00h

Kako zaštitne folije za staklo mogu smanjiti troškove poslovanja tvog preduzeća

Kada bira radni prostor za svoj posao, većina vlasnika želi lep, prostran i dobro osvetljen objekat. Mnogo je razloga zašto poslovni prostor treba da bude lepo osvetljen. Počev od toga da je Sunce izvor života i da bismo nestali bez njegove svetlosti i energije, do čisto praktičnih razloga kao što je ušteta električne energije na osvetljenje ili grejanje.
I zaista je lepo raditi u osvetljenom prostoru, posebno zimi kada na poslu provedemo veći deo dana, jer dan traje kratko, pa zbog toga želimo da uhvatimo svaki sunčev zrak, makar i kroz staklo. Međutim, kako krene proleće i rast dana i temperatura, nama sunčevi zraci sve više smetaju. Rad u kancelariji sa velikom staklenom površinom može se s pravom opisati kao pakao. Ni klima tu ne pomaže kada vam upeklo Sunce po ceo dan prži mozak. Ako nemate sreće da u to vreme budete na plaži, planini ili bilo gde na godišnjem odmoru, onda je odlazak na posao prava agonija, ako ne umete da se snađete.

Da, veliki broj radnika se snalazi kako ume, pa tako često na visokim staklenim zgradama viđamo prozore oblepljene aluminijumskim folijama koje reflektuju svetlost ka prolaznicima i vozačima. Osim što to nije adekvatno rešenje ni za koga, ujedno i narušava eksterijer zgrade. A i zašto biste lepili aluminijumsku foliju na prozore, kad postoji nešto što je najbolje rešenje, a to su zaštitne folije za staklo.
Zaštitne folje za staklo su namenski napravljene za zaštitu objekta od sunčevog zračenja. Njihovom instalacijom možete uraditi više stvari istovremeno, počev od promena izgleda eksterijera, do zaštite enterijera. Do sada smo montirali zaštitne folije mnogim firmama u zemlji i regionu i na osnovu našeg iskustva možemo reći da su folije za staklo najbolje rešenje za zaštitu, ali i odličan marketinški potez istovremeno, jer su njihove prednosti mnogostruke, a ovo su samo neke od njih:

1. Zaštitna folija za staklo sprečava oštećenja enterijera od sunčevog zračenja

Kada je napolju temperatura preko 30 stepeni, što je vrlo često u letnjim mesecima, onda uglavnom dolazi i do pojačanog UV zračenja, koje osim što štetno utiče na ljude, može naneti ozbiljnu štetu i samom enterijeru i inventaru. Jedan od najčešćih problema koji se javlja pri dugotrajnom sunčevom zračenju je gubitak intenziteta boje. Boja na zidu, nameštaju ili podu vremenom izbledi. Dešava se i da neki materijali popucaju od intenzivnog sunčevog zračenja i zato je dobro zaštititi ih ukoliko ne želite da kupujete nov nameštaj ili radite rekonstrukciju enterijera.

2. Zaštite zaposlene od UV zračenja zaštitnom folijom za staklo

Zaštitne folije apsorbuju i do 99% UV zračenja koje može biti štetno za ljude. Osobe koje su stalno izložene zračenju, posebno one sa osetljivom kožom, mogu dobiti kožne iritacije a čak i opekotine ukoliko se ne zaštite filterom. Tako da, ukoliko ne želite neprijatnosti ovog tipa, najbolje je da na vreme zaštitie svoje zaposlene.

3. Osigurajte vašim zaposlenima ugodniji boravak u preduzeću

Folije apsorbuju određeni deo sunčevog zračenja i njegovu toplotu, tako da će tokom letnjih meseci temperatura u radnoj prostoriji biti za par stepeni niža. Leti ova razlika može biti i preko 10 stepeni Celzijusa.

4. Uštedite energiju S obzirom na to da redukuju sunčevo zračenje, zaštitne folije mogu uštedeti i do 15% energije.

Prednost zaštinih folija je posebno velika u ovom slučaju jer jednom ugrađene folije, koje mogu da traju i do 10 godina uz adekvatno održavanje, svakog meseca smanjiće račun za struju u proseku bar za 10%.

5. Poboljšajte uslove rada u svom preduzeću Zahvaljujući zaštitnim folijama za staklo, zračenje sunca biće mnogo podnošljivije i prijatnije.

Folije smanjuju zaslepljujući efekat sunčevog zračenja, tako da će monitori biti mnogo pregledniji i manje naporni za oči.

6. Povećajte nivo sigurnosti i zaštite uz pomoć zaštitne folije

Zavese, venecijaneri, zastori, žaluzine i ostala komplikovana rešenja su sada prošlost, jer je zaštita privatnosti mnogo jednostavnija sa zaštitnim folijama. Instalacijom folije postižete više efekata odjednom i to je ono što ih čini najboljim kada želite da se zaštitite od raznih pogleda prolaznika. Zaštitna folija propušta sunčevo zračenje, što se ne može reći za žaluzine, tamne zavese i sl. ali ne dozvoljava prolaznicima da vide šta se dešava u prostoriji, dok vi sa druge strane možete videti sve.

7. Ulepšajte poslovni prostor zaštitnom folijom

Folije vam nude širok spektar mogućnosti kada je u pitanju dizajn i dekorisanje, kako za unutrašnjost, tako i za spoljašnjost vašeg poslovnog objekta. Zaštitnim folijama možete postići ono što je nemoguće ili preskupo građeviniskim materijalima.

8. Napravite savršen marketinški potez

Morate priznati da je najbolja reklama ona koja je najuočljivija. Zato se velike firme trude da velikim natpisima, zanimljivim fasadama i svetlećim reklamama kažu svima: Hej, ovde smo. Zaštitne folije omogućavaju da na njima odštampate šta želite i prekrijete koju god površinu želite. Njima možete napraviti reklamu koja će se videti i iz aviona, uz malo mašte i malo više ulaganja.

9. Poslujte pametno

Ukoliko želite da jednim ulaganjem uradite više korisnih stvari za vaše preduzeće, onda bi bilo dobro da ozbiljno razmislite o instalaciji zaštitnih folija za staklo. Nećete samo poboljšati uslove rada, već ćete i uštedeti i podići svest o vašem brendu, a samim tim i podići vrednost vašeg preduzeća. Zaštitne folije za staklo su jednokratna investicija, lako se montiraju i pružaju najviše za uloženi novac i zato se mnoga uspešna preduzeća opredeljuju za njihovo instaliranje.

Ako želite da instalirate zaštitne folije na svoj objekat ili imate još neko pitanje, možete nas slobodno kontaktirati i mi ćemo vam pružiti sve neophodne informacije.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *